Избори 2023 – Предизборни публикации

Велина Недева: Решаването на проблемите с инфраструктурата в града ще доведе до инвестиции и високи доходи

Велина Недева е номер 30 в листата на "Продължаваме промяната - Демократична България"

Решаването на проблемите с инфраструктурата в Хасково ще доведат до нови инвестиции, а от там и до повишаване на доходите на хората в града. Това каза на среща с бизнеса в Източната индустриална зона кандидатът за общински съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Велина Недева.

Тя е съпруга на депутата Веселин Недев и вече повече от две десетилетия развиват успешен бизнес именно в тази индустриална зона. Проблемите там засягат стотици хора, а липсата на инфраструктура пречи за развитието на всички подобни места в общината. През последните две десетилетия винаги някой е обещавал, че нещо ще се случи, но то все не се случва. Аз няма да обещавам, аз ще работя, за да се случат нещата, категорична беше Недева.

Велина Недева даде пример за това, че през годините фирмите в Източната индустриална зона сами са асфалтирали улици. Бизнесът обаче няма такава функция. Един от най-големите проблеми за зоната е достъпът до нея. Тя е изключително близо до центъра на града, а за да се стигне трябва да бъдат изминати 1,6 километра в едната посока. Сега се прави обратен завой след жп гарата и след това се минава под главния булевард заради жп линията там. Това засяга десетки фирми и държавни учреждения, стотици служители и хиляди клиенти. Имаше през годините проекти за надлез, който обаче така и не беше осъществен, допълни депутатът Веселин Недев.

Велина Недева
Велина Недева

Всички индустриални зони трябва да бъдат удобни за работещите там, а и за бъдещи инвеститори. За да станат по-високи заплатите трябва да има работодатели, които да ги дават. Така и настоящите ще бъдат принудени да повишат заплащането. Инфраструктурата към тези зони е най-малкото, което трябва да бъде направено, сподели Велина Недева.

Едно от най-бързите решения е залегнало в програмата на независимия кандидат за кмет Николай Ставрев и това е мост над реката в района на „Югоплод“, който ще свърже трафика от бул. „Съединение“ директно към Източна индустриална зона. Ставрев също присъства на срещата и заяви, че в Хасково времето е спряло. „Настъпи моментът да навием часовника и той да започне да тиктака“, каза Николай Ставрев, който благодари на домакините на срещата.

Велина Недева

Условията за нови инвеститори са много важен приоритет в бъдещата ни работа в общинския съвет и това не важи само за Източна индустриална зона, а включително и за зони като пътя за Димитровград, където през последните години на територията на община Хасково на практика има само няколко търговски обекта. В лошо състояние е инфраструктурата и на пътя за Болярово, и на пътя за Кърджали.

Опитът в бизнеса през последните 20 години ще бъде изключително полезен в работата в общинския съвет за Велина Недева. Той я е научил, че непрекъснато трябва да се търсят решения на проблемите и да се опитва те да бъдат решени по всички възможни начини.

Велина НедеваТя посочи още, че трафикът в града също страдат заради лошата инфраструктура, която води до непрекъснати задръствания. Липсата на удобен и редовен обществен транспорт води до това всеки да ползва личен автомобил. Ако се реши този проблем, ще бъдат решени и много други, посочи Недева.

Велина Недева е номер 30 в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Велина Недева

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button