Хасково

Безработни извиха опашки за трудова борса в Хасково

Обща трудова борса се проведе преди обяд в Дома на техниката в Хасково.

Десетки безработни се срещнаха с 12 работодатели. Свободните места бяха за инженер в производството, инспектор по качеството, механик, монтажник на кабели, машинни оператори, шлосери, оператор във винопроизводството, работник в механичен цех, работник в поддръжката на сгради, кадрови войници, продавачи, склададжии, аранжори, касиери, служители на кулинарен щанд в магазин, оператор в опаковането и специалист по автоматизация.

Иван Георгиев от Регионалната служба по заетостта коментира, че подобна борса се е провела на 11 октомври в Свиленград. Тя е посетена от 57 търсещи работа, като са участвали 13 работодатели. 7 души вече са започнали работа.

БорсаРавнището на безработицата в Хасковска област за първите 9 месеца на годината е 6.64%, като за същия период на миналата година се е увеличила с 0.04%. Средномесечният брой на безработните е 5 532, а на работа са постъпили общо 3 540 души. Заявените свободни работни места са 3 070.

Само за септември безработицата в региона е 6.7% при 5.3% за страната и намаля с 0.1% спрямо август. Областта остава на 13 място сред 28-те области в страната. Новорегистрираните безработни през месеца са 831, а на работа са постъпили 503 души.

БорсаСтартирал е приемът на заявки по проекта „Младежка заетост+“. Целта е да се повиши конкурентноспособността на младежите на възраст от 16 до 29 г., като им се осигури възможност за стаж, обучение, заетост. Сега се приемат заявки от работодатели, след което ще кандидатстват и безработните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button