Избори 2023 – Предизборни публикации

Мартин Узунов: Ще работя за подобряване на бизнес климата в Хасково

Мартин Узунов е кандидат за общински съветник в Хасково от листата СПАСИ ХАСКОВО - НИЕ ИДВАМЕ с №30 в бюлетината

Мартин Узунов е роден през 1982 г. в Хасково. Възпитаник е на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”. Завършил е Hult International Business School в Лондон, откъдето има бакалавърска степен по „Бизнес администрация”. Магистър по МИО в УНСС. Работил е в Министерство на външните работи, със завършен курс за Младши дипломати. Бил е съветник на министъра на отбраната. Работил е в международна компания, след което има 14-годишен професионален опит в частния сектор. В периода 2021 – 2023 г. е бил заместник – областен управител на област Хасково в четири служебни правителства и временно изпълняващ длъжността областен управител. Мартин Узунов е кандидат за общински съветник от листата НИЕ ИДВАМЕ с №30 в бюлетината.

– Г-н Узунов, какво Ви мотивира да влезете в политиката и в борбата за местна власт?

– Искам да живеем в една по-добре ръководена община и всички ние трябва да дадем своя принос за така желаната промяна – чрез повече експертност, баланс и представителност в управлението. Смятам, че екипът на „Спаси Хасково“ сме достатъчно мотивирани и способни да работим за доброто на общината и за жителите на родния ни град.

– Кои според Вас са най-наболелите проблеми в Община Хасково?

– Като сериозен и открояващ се проблем за Община Хасково е изключително закъснелият воден цикъл и от там – проблемите с ВиК мрежата, с качеството на водата и с нейната цена. Друг голям проблем за общината е безработицата и ниското заплащане на труда. Хората не само трудно си намират работа, но те се сблъскват с проблема да си намерят добре платена работа. Основна причина за това е, че повече от 10 години в общината ни няма нито един нов голям инвеститор в производствената сфера, а именно тези инвеститори предлагат добре платени работни места и възможности на своите служители да се развиват кариерно във времето.

Като най-задълбочаващ се проблем се открояват задръстванията и трафика, следвани от паркирането, бездомните кучета, инфраструктурата и състоянието на кварталните улици и междублоковите пространства.

– Какви са пропуските в досегашното управление на общината?

– Хасково е сред най-слабо развитите икономически региони на страната. Заплатите изостават значително спрямо средната за останалата част от страната и сме на дъното по показателя Брутен вътрешен продукт на човек от населението.

В Община Хасково се наблюдават процеси по обезлюдяване, демографска стагнация и застаряване на населението. Продължаващото свиване на дела от хора в трудоспособна възраст има негативно отражение върху икономически активното население и работната сила в общината. Всичко това в средносрочен и дългосрочен план би било пагубно за развитието на нашата икономика, ако общината не предприеме спешни мерки за обръщане на този тренд, защото в близко бъдеще местният бизнес ще се сблъска с невъзможността да намира кадри за работа.

Хасково е областен град на две граници, но стратегическото разположение не се използва пълноценно заради неизградената инфраструктура.

– С какво ще сте полезен за Хасково, ако станете общински съветник?

– За мен една от най-важните политики е привличането на стратегически инвеститори, които да създадат нови и добре платени работни места. По този начин ще се вдигне жизненият статус на населението и ще се предотврати вътрешната миграция, на която сме наблюдатели в момента.

Бъдеща инвестиция в развитието на модерна индустриална зона крие в себе си огромен потенциал за развитието на Община Хасково. Съвременният инвеститор търси възможности за бърза реализация. Общината трябва да подготви терени, на които инвеститорите бързо да започнат изграждането на своите складове, производствени мощности и логистични центрове.

Хасково трябва да бъде промотирано правилно, чрез провеждане на активна кампания в страната и чужбина за популяризиране на общината, чрез разработване на маркетингови инструменти, таргетиращи както националния, така и международния инвестиционен пазар.

Ние от Спаси Хасково, които ще се явим на изборите с името НИЕ ИДВАМЕ, считаме, че успешният местен бизнес трябва да се използва като посланик на града, като избрани специализирани фирми показват опита на града в конкретни индустрии. Хасково е известен с машиностроенето за хранително-вкусовата промишленост. Всички тези фирми участват често на международни и регионални форуми и изложения. Община Хасково трябва да работи в колаборация с тях.

Силните страни на общината трябва да бъдат представени на тези международни форуми и изложения, за да може инвеститорът да се запознае с предимствата на нашия регион. По този начин ще имаме възможност да привлечем много повече инвеститори, които да започнат да изграждат своите мощности на терени, предварително подготвени за целите им.

Репутацията на града сред инвеститорите и степента им на познаване на неговите възможности стимулират решенията за инвестиционно местоположение.

Ще направя всичко възможно, за да гарантирам, че положителните характеристики на града ни ще станат известни. Инвеститорите да са убедени в нашата репутация и че избират Хасково, защото това е правилното място за тяхната инвестиция. Ще направя всичко възможно, за да подобря бизнес климата в Хасково.

– Какво е Вашето послание към избирателите – защо да гласуват за Вашата формация?

– НИЕ ИДВАМЕ, за да спасим Хасково от липсата на възможности и административна ефективност и да изведем общината от икономическия застой.

Амбицирани сме да променим родния ни град, за да стане по-добро място за живеене и посещение.

Ключов фактор за успехите на местната власт е административният капацитет, с който тя разполага. А този капацитет се гради с високо образовани кадри, имащи професионален опит в държавната администрация и частния сектор.

Както в частния сектор, така и в политиката, конкуренцията води до резултати. Община Хасково има нужда от по-добри резултати. Спаси Хасково разполага с идеи, експертност, възможности и проекти, които ще допринесат за така желания резултат.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button