Хасково

Телефонни измамници ужилиха 93-годишна хасковлийка с 3 500 лв. и 200 евро

93-годишна жена е станала жертва на телефонни измамници в Хасково по схемата „съдействие на полицай“, съобщават от областната дирекция на МВР.

В 14:45 часа пострадалата е сигнализирала на спешния телефон, че е измамена. Първоначално на телефона й позвънил мъж, който й отправил заплахи. След това се е обадил мнимият полицай, който я успокоил, че е набелязана, но след като даде парите си на измамниците, те ще бъдат заловени.

Възрастната жена изпълнила инструкциите и хвърлила през оградата на дома си на улица „Христо Ботев“ наличните си 3 500 лева и 200 евро. Час по-късно тя усетила, че е измамена и позвънила на спешния телефон в полицейското управление. Продължава издирването на измамниците.

Полицаите предупреждават гражданите да не се доверяват на непознати или такива, представящи се за полицаи, лекари, роднини, особено ако им искат пари. При съмнения да позвънят на тел. 112.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хахаха
Хахаха
29.10.2023 18:32 18:32

Гербаджии не спът

Back to top button