Любопитно

Елена Алекова написа книга за Хасково

„Моите срещи с Хасково“ – така е озаглавила новата си книга талантливата писателка Елена Алекова.

Десетки читатели дойдоха на представянето в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Слово за творческия път на авторката произнесе Димитър Шалапатов.

В книгата са събрани рецензии, отзиви за книги, статии, слова, портрети, спомени за писатели, родени или житейски свързани с града. Сред тях са Янко Димов, Никола Инджов, Коста Андреев, Ивайло Балабанов, Йордан Нанчев, Иван Митев и др. Интересен за читателя е пътеписът „От Хасково до Арда. Сто и двадесет години по-късно“, писан в памет на Александър Паскалев, осъществил с първите туристи на Хасково през 1900 г. поход от Хасково до Арда и обратно.

КнигаБлагодаря на съдбата за всички мои срещи в Хасково и героите на книгата – мои приятели от времето на първите ми стъпки в литературата и тракийската тематика до… завинаги, казва Елена Алекова. Благодаря на Хасково и хасковци за топлината и любовта!

Елена Алекова е автор на 12 стихосбирки, роман в стихове, сборници със спомени, статии, пътеписи, преводи. Носител е на много литературни награди.

Книга„Моите срещи с Хасково“ е издание на Регионалната библиотека в Хасково с финансовата подкрепа на община Хасково, Димитър Шалапатов, Хубен Стефанов, Ясен Калайджиев и със съдействието на „Сдружение за култура-Хасково-2015“. Корицата на книга е илюстрирана с репродукция на фрагмент от картината на Христо Форев „Хасково, Театърът“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button