Любопитно

Обновяват библиотеката в димитровградска гимназия

Цялостно обновяване на училищната библиотека предстои в Профилираната езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград, която навършва 30 години от основаването си.

Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката по националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Отпуснатите средства са 14 500 лв.

По-голямата част от тях са предвидени за подмяна на подовата настилка в училищната библиотека, монтиране на нови стелажи за книги, закупуване на изцяло ново обзавеждане – удобни маси, столове, фотьойли. Част от средствата ще бъдат използвани за обновяване фонда на библиотеката с нови заглавия учебна и художествена литература, както и за подходящи софтуерни продукти.

Целта на цялостното обновление е да се създаде модерна и ефективна среда с динамични източници на информация, която да насърчава четенето, да провокира въображението и творчеството на младите хора.

Планирани са много изяви през цялата учебна година – традиционно включване в Маратона на четенето и Националната седмица на четенето, открити уроци по английски и втори чужд език, по български език, история и философия. Ще се организират и срещи с изявени творци, забавни състезания и конкурси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button