Хасково

3 жалби срещу изборните резултати в Хасково

3 жалби са подадени срещу резултатите от първия тур на изборите в Хасково.

В Хасковския административен съд е входирана жалба от 6 партии – „Продължаваме Промяната – Демократична България“, „Ние идваме“, „БСП за България“, „ВМРО – Българско национално движение“, „България на регионите“ и „Възраждане“.

С нея се атакуват резултати от вота за общински съветници на 29 октомври. Сред мотивите са разминавания на официалния протокол с получените данни от застъпниците, в някои секции е било спряно видеонаблюдението, което поражда съмнения за манипулации на резултатите. Жалбата е от 6 страници.

Съдът вече е изискал от ОИК цялата преписка от първия тур, която е много обемиста и трябва да бъде представена до 3 дни.

Другите две жалби са от Георги Иванов, който атакува решението, с което не е допуснат до балотаж на вота за кмет на община Хасково и изборите за общински съветници. Сред мотивите са много невалидни бюлетини и сериозни нарушения в изборния процес.

Днес изтече крайният срок за обжалването на вота.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.11.2023 20:23 20:23

Тия се сетиха, че имаше избори.
Май ги заболя

Рамче
Рамче
06.11.2023 22:19 22:19

Как може един неграмотен човек като Атаман които не може да пише чете и говори да бъде барометъра за град Хасково ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ ХСКОВЛИЙ ОСЪЗНАЙТЕ СЕЕ

Budala
Budala
07.11.2023 6:23 6:23
Отговор до  Рамче

То се вижда кой не може да пише.

Д-р Бостанджиев сексолог
Д-р Бостанджиев сексолог
07.11.2023 6:21 6:21

За е.ани дупета лек няма.

Back to top button