Хасково

Шофьорите вече сменят гумите за зимата, цените леко нагоре

Все повече шофьори в Хасково вече си подменят гумите на колите с подходящи за предстоящата зима.

Голямата вълна и чакане на ред пред сервизите все още не е започнала. Това най-вероятно се дължи на по-топлото и хубаво време досега. През следващите дни обаче се очакват валежи, което най-вероятно ще промени ситуацията, коментираха пред Haskovo.info от хасковски автосервизи.

Цените на гумите 15 и 16 цола започват от 30 – 40 – 50 лв., като при по-големите размери цената достигат няколко стотин лева за брой. Според търговците в автосервизите цените в сравнение с миналата година са се повишили с не повече от 10 – 15%.

ГумиHaskovo.info припомня, че традиционно от 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми за шофиране при зимни условия или да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Гумите с шипове са забранени. Водата в колата трябва да се смени с антифриз.

Гуми
ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Погрижете се за гумите на Вашият автомобил! От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми за шофиране при зимни условия или да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм!

Напомняме Ви, че гумите с шипове са забранени!

Не забравяйте да смените водата с антифриз!

Проверете изправността на чистачките, подменете перата и добавете зимна течност!

Проверете дали парното на автомобила е в изправност!

Не потегляйте на път с технически неизправен автомобил!

Преди да предприемете пътуване, заредете достатъчно гориво. Уверете се, че сте снабдени с вериги за сняг и с въже за теглене!

Поддържайте чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите на моторното превозно средство!

Уверете се, че в оборудването на 3 и 4-колесното МПС са налични задължителните: обезопасителен триъгълник, заредена според изискванията аптечка, преминал периодична проверка пожарогасител и светлоотразителна жилетка!

При шофиране не подценявайте локвите, заледените участъци по платното за движение, които пораждат рискове от аквапланинг и внезапна промяна на посоката на движение на автомобила. Движете се предпазливо! Намалете скоростта при навлизане в такива участъци, като избягвате рязката употреба на спирачки и въртене на волана!

При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова ситуация сигнализирай на телефон 112!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Turgut
Turgut
08.11.2023 16:43 16:43

Купете си всесезонни гуми и ги накажете тия алчни изнудвачи! Само натякват „всесезонните гуми за нищо не стават“. При нашата „зима“ ако не газиш в снегове са си екстра. Яд ги е, че няма да им даваш пари за смяната.

Скалата
Скалата
09.11.2023 7:16 7:16
Отговор до  Turgut

Вземат чисти пари в джоба – един не е дал касова бележка! Ало, данъчните…..май на някои от вас ги сменят безплатно..

Летящия холандец
Летящия холандец
09.11.2023 8:02 8:02
Отговор до  Turgut

Тия къде плямпат, че всесезоннна гума не става или не са карали никога с такива или ги е страх да не им секне кешовицата. Карам кола на задно с всесезонни гуми и искам да кажа, че нямат разлика от зимните освен, ако не се гази офроуд, къде и премиум зимна няма да ви спаси, а към добавка ще ви е нужно 4×4. Купете си премиум всесезонка и забравете поне за следващите 4-5г смяната и чуденката за гумите. Край на мотането по гумаджии, джанти, летни, зимни и нервите. Общо взето при нашите условия всесезонната гума е единствено плюс без негативи, а и реално цената е еднаква както с летните, така и със зимните гуми. Пестите си и място в гаража.

Last edited 5 months ago by Летящия холандец
Back to top button