Регион

Извадиха 7.3 кг. сребърни накити от тайник в автобус

Над 7.3 кг. контрабандни сребърни накити са извадени от тайника на автобус, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Той пристигнал на пункта на 4 ноември на път за Сърбия. Турският водач, другите двама шофьори и осемте пътници обявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изграден тайник в областта на двигателя са открити пакети, съдържащи сребърни изделия.

Установени са общо 7342 грама бижута, сред които медальони, колиета, гривни и обеци. Според експертизата на вещото лице, изделията са от сребро проба 925 на обща стойност 25 697 лева.

54-годишният шофьор е заявил, че сребърните бижута са негови. На нарушителя са съставени два акта – единият за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи, а другият – за наличието на специално изграден тайник.

От началото на годината до момента на Капитан Андреево са задържани над 100 кг. златни и сребърни изделия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button