Регион

Прокуратурата разпореди проверка по сигнал за кражба на ток от страна на читалище

Проверка по сигнал за кражба на ток в харманлийското село Поляново е възложила Районната прокуратура на полицията. Сигналът е от преди няколко дни и в него се посочва, че Народно читалище „Светлина 2010“ е ползвало неправомерно електроенергия.

На 1 ноември е извършена проверка от председателя на РПК – Харманли и ел. техник за незаконно ползване на ток от страна на читалището, което било прикачено към магазина. Инспекцията установила, че към читалището е свързана и кафе машина, намираща се на близка автобусна спирка. Тя е поставена преди 3 г. и работи денонощно, сигнализираха читатели на Haskovo.info, които твърдят, че собственикът на машината плащал сметките за ток директно на кметския наместник, а такива пари после не постъпвали в читалището.

Хора от селото се съмняват в злоупотреба с парични средства от страна на ръководството на читалището. Опасенията се засилили, след като тетрадката за вътрешен контрол на приходите и разходите изчезнала.

От прокуратурата коментираха пред Haskovo.info, че жалбата е приета. Наблюдаващият прокурор е възложил проверка, която трябва да бъде извършена от полицията по дадени указания в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.11.2023 10:14 10:14

Тоя кмет е силен човек на ГЕРБ и жена му и връзкар – ще им се размине пак щото са на власт.

Арчибалд
Арчибалд
11.11.2023 20:44 20:44
Отговор до  Анонимен

Е, ще го издоят кмета: адвокат, дознател/началникът му, после, ако не се оправи, прокурор, съдия..

Арчибалд
Арчибалд
11.11.2023 20:42 20:42

В Германия няма такива кафе-автомати на улиците!! Има само в заведения. Тук нахлу тая идиотщина: мизерно „кафе“, съмнителна вода и чистота на инсталацията… Важното е да отиват смс в данъчното… Смешна държава!

Ало бе
Ало бе
23.11.2023 20:35 20:35
Отговор до  Арчибалд

Само като ти чуя името, и става смешно, оригиналда западняк

Back to top button