Регион

Задържаха лодки и спасителни жилетки, ползвани за прехвърляне на мигранти през Ламанша

Гумени лодки, които са използвани за прехвърляне на мигранти през Ламанша от Франция за Великобритания са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи при посещението си на пункта вътрешният министър Калин Стоянов. Той беше придружен от английския министър на миграцията Робърт Дженрик.

На границата са хванати и хиляди спасителни жилетки, които са използвани при трафика на мигрантите. Двамата министри подписаха работен документ за сътрудничество между двете държави.

Според министър Стоянов в момента има слаб натиск на българо-турската граница. През последното денонощие са направени 291 опита за преминаване на границата, а във вътрешността на страната са задържани двама незаконно преминали мигранти.

КонтрабандаБританската делегация присъства на проверка на превозни средства със следови кучета и видя халето със задържаните надуваеми лодки, с които преминават мигранти през Ламанша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
градски
градски
14.11.2023 2:19 2:19

Как разбраха че лодките са за през ламанша? Сигурно хвърлят боб. Пак нашите управници подгъзуват на англетата. Нямаме право да пипаме транзитни стоки освен оръжие или наркотици.Ще ни съдят до дупка и ще плаща целия ни народ. А денков и пепета ще са история.

Back to top button