Хасково

Обявиха поръчка за ремонт на третия етаж на белодробната болница в Хасково

Обществена поръчка за основен ремонт на третия етаж на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в хасковския квартал „Болярово“ обявиха от общината.

Сградата е общинска собственост, като дейностите по поръчката трябва да приключат между 45 и 60 календарни дни. Предвидените строително-монтажни работи ще обхванат само третия етаж, където се намира стационарът за лечение и болничен престой на пациенти.

Таваните и стените на помещенията са боядисани с латекс, който е замърсен. Фаянсовата облицовка в санитарните възли е частично нарушена. Стените в коридора са с дървена ламперия, която подлежи на демонтаж. Подовете на етажа са с различни покрития и имат нужда от ремонт. В административните помещения подовото покритие е с ламиниран паркет, който е частично износен, посочват от кметството.

Инсталацията за медицински газове подлежи на основен ремонт. ВиК инсталацията също трябва да се ремонтира. Съществуващите водопроводни инсталации са изпълнени от поцинковани тръби и имат силно намалена пропускливост. Санитарните прибори са компрометирани. Осветлението на помещенията се осъществява с енергонеефективни източници на светлина, допълват от общината.

Прогнозната стойност на поръчката е 240 890 лв. без ДДС, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 12 декември.

Болницата търси фирма за приготвяне и ежедневна доставка на готова храна за пациентите, като прогнозната стойност на поръчката е 46 500 лв. Офертите ще се отворят на 28 ноември.

От лечебното заведение обявиха и поръчка за доставка на лекарствени продукти за 69 990 лв., като офертите ще бъдат отворени на 21 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button