Външни публикации

Учители от „Климент Охридски“ показаха добри практики след обучения в Испания и Гърция

През октомври и ноември в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково се проведоха тематични педагогически съвети, посветени на обмяна на опита.

Преподавателите – Олга Милчева, учител по английски език, Гергана Филипова, учител по география и Илияна Ангелова, учител ЦДО, представиха пред свои колеги добри практики от обучение по програмата за мобилност „Еразъм +“.

Обучението се проведе в продължение на седмица в края на март 2023 година на о. Тенерифе. В курса се включиха учители от Италия, Естония, Германия, Полша, България и Словения.

ОбучениеОт усвоените практики учителите демонстрираха техники за опознаване и сплотяване на екипа, игри за разрешаване на конфликти. Те обясниха принципите за изграждане на безконфликтна комуникация. Чрез анкетни карти те дадоха възможност и на колегите си да оценят взаимоотношенията в учителския колектив.

ОбучениеОтделно, началните учители Карина Чанева, Светлана Кочанова и Бела Добрева от ОУ „Свети Климент Охридски“ представиха пред свои колеги ефективни практики, усвоени от обучение по програмата „Еразъм+“, от проект „Право в десетката! Ръка за ръка!“ („Let’s Hit The Big Time Hand In Hand“) в Атина, Гърция в края на юни 2023г.

ОбучениеВ курса се включиха и колеги от Италия, Холандия, Гърция, Испания. От проведеното обучение, учителите споделиха ефективни техники за по-добро сътрудничество и комуникация между учител и родител.
Тема на обучението е „Ефективни комуникативни стратегии за добри взаимоотношения между учител и родител“.

Обучение

Back to top button