Любопитно

Хасковлийката Рая Желева пя на благотворителния концерт „Да направим добро“

14-годишната певица Рая Желева, която е лице на движението „Деца помагат на деца“ беше сред участниците на благотворителния концерт „Да направим добро“, който се проведе в аула „Максима“ на Висше училище по телекомуникации и пощи – София.

Събитието премина под патронажа на ректора на училището проф. Д-р Миглена Темелкова, със съдействието на Националния полицейски синдикат в България и организацията „Деца помагат на деца“. Концертът се организира с цел да помогне Белослава да играе отново с децата.

Рая и останалите участници в концерта направиха своеобразен мост на здравето между градовете Хасково, Луковит, Червен бряг и София. Те благодарят на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който ги подкрепи и присъства на концерта, на бившия министър на МВР Младен Маринов, който изпрати отново своята морална и финансова подкрепа, на ректора на училището проф. д-р Миглена Темелкова, на заместник ректора доц. Ради Димитров, пиара на ВУТП Стефан Андонов и Нина Найденова, за подкрепата на Лидия Балабанова класен ръководител на 4 Б клас от ОУ „Христо Смирненски“ – София, които още от първи клас подпомагат лечението на Бела. Те са клас добротворци, деца с искрени и чисти сърца, казват организаторите.

КонцертВъпреки че не успяха да присъстват, въодушевени от тази инициатива, талисманът на движението ВГ „Росна китка“ от читалище „Огняна“ – с. Радомирци, обл. Плевен също изпратиха своята помощ. Изключителна подкрепа се получи и от представителен ансамбъл „Фолклорика“ – София, които на 24 ноември организират юбилеен концерт-спектакъл, който ще се проведе в зала 1 на НДК от 19:30 часа.

В последния концерт участваха утвърдените народни изпълнители Илия Луков и Христо Косашки, Мария Хубенова, както и перспективните изпълнители и носители на редица награди Рая Желва, Ралица Николова, Сияна Калинова, Емилян Бърдарски, Гергана Тодорова, Никол Николаева и ученици от СУ “Алеко Константинов“ – Луковит. Безвъзмездното озвучаване на концерта беше със съдействието на инж. Митко Димитров фирма „Динакорд“ – Ангел Димовски.

КонцертЗа пълното възстановяване на Бела са необходими средства, непосилни за семейството, и набирането им се превръща в кауза, която обединява усилията на ВУТП, Националния полицейски синдикат в България и участниците в концерта. Рая Желева благодари на всички участници и дарители.

Желаещите да помогнат, могат да го сторят и с превод по банкова сметка:

IBAN:BG85 FINV 9150 1317 5575 50
BIC:FINVBGSF
За Белослава Бисерован Борисова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button