Хасково

Предстои тест на системата BG-ALERT и в Хасковска област

Системата за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT ще бъде тествана в Хасковска област на 23 ноември, предупреждават от полицията.

В диапазона между 12 и 12:30 часа телефоните ще получат съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Тестовото съобщение ще бъде получено без значение в какъв режим са телефоните и на кой мобилен оператор са. Хората ще могат да изключат сигнала когато го получат. В самото съобщение ще бъде посочено, че става дума за тест.

ТестЦелта на тестовете е проверка функционирането на системата и населението да придобие представа за съобщенията и съпътстващото ги поведение на мобилните устройства, посочват от МВР.

ТестОчаква се системата да започне да работи официално в началото на следващата година.

Системата е реализирана от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР. Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на страната, допълват от вътрешното министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.11.2023 13:20 13:20

Аз защо не получих съобщение?

Анонимен
Анонимен
22.11.2023 15:07 15:07
Отговор до  Анонимен

Не си си включил машината на времето, за да те заведе в утрешния ден, когато е тестът.

Боби
Боби
22.11.2023 19:29 19:29

Не може ли да е на български, а не“alert“!?

Ало бе
Ало бе
23.11.2023 20:36 20:36
Отговор до  Боби

Може

Back to top button