Хасково

Задържаха издирван за сексуална експлоатация на деца

Хасковският окръжен съд остави в ареста 48-годишен пакистанец, издирван от властите във Великобритания за три престъпления.

Мъжът е задържан на 26 ноември на ГКПП „Капитан Андреево“ – жп гара при влизане в страната. Европейската заповед за арест е за сексуална експлоатация на деца, което се наказва до 10 г. затвор и по българското законодателство отговаря на блудство с дете, ненавършило 16 г. Мъжът не се е предал в ареста на Магистратски съд – Шефийлд, след като е бил освободен под условия в хода на наказателното производство.

Обвиняемият е чужд гражданин, няма връзка с България и дълго време е пребивавал в страни, които не се членове на Европейския съюз. Това според хасковските магистрати налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.11.2023 17:46 17:46

Нарушението което е извършил е на лице след като се знае че пак може да се повтори трябва санкцията да е сериозна. Отнемане на правата да шофира и на проверовачен испит.

Back to top button