Регион

43 деца получават топъл обяд от БЧК – Хасково

43 деца в ОУ „Христо Ботев“ в стамболовското село Силен от днес получават безплатна храна по проекта на БЧК – Хасково „Топъл обяд“. Те са ученици от 1-ви до 7-ми клас, от семейства с нисък социален статус.

Необходимите средства са набрани чрез националната Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, партньори и фондонабирателни кампании.

Разкриването на трапезария за деца в неравностойно положение е форма на работа, която е залегнала в Стратегията за развитие на социалната политика в Областната червенокръстка организация в Хасково и всяка година се осъществява в различни училища в областта.

Основната цел е през зимните месеци да се подпомогнат ученици в неравностойно положение и техните родители. Подборът на целевата група е извършен на база предварително разработени от БЧК критерии на основание Правилника за предоставяне на храна в обществени трапезарии, обясни Виолета Димитрова – специалист в Областния съвет на БЧК – Хасково.

Учениците ще получават топъл обяд до 13 март 2024 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button