Спорт

Маратонец бяга от Монпелие през Хасково до Адана в помощ на пострадалите от земетресенията

41-годишният французин Клод Казес пристигна тази вечер в Хасково, като част от своя 53-ти маратон от град Монпелие до турския Адана.

Маратонът е с дължина 3 600 км., като всеки ден Клод бяга по около 42 км. В България е за втори път.

Миналата година французинът е срещнал турски приятел, който подкрепя неговата кауза в помощ на пострадалите от последните силни земетресения в Южната ни съседка. Подготвял се е за маратона в продължение на 9 месеца. Казва, че му е много трудно по пътя, като вече има и наранявания по краката.

МаратонКлод обаче споделя, че тази болка е нищо в сравнение със загубите на хората, които пострадаха при земните трусове.

Маратон„Щастлив съм от тази авантюра и от своя живот. Не съм сам по пътя, като ме подкрепят много непознати хора. Приятелите и семейството във Франция също са зад мен“, казва Клод Казес, който получи подаръци и съдействие от Община Хасково.

Маратон

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button