Хасково

Шаранът поскъпва двойно от язовира до пазара в Хасково на Никулден

И на тазгодишния Никулден цената на шарана скача почти двойно от язовира до пазара в Хасково.

По водоемите той струва около 6 лв., а на хасковското тържище цената му достига 12.80 лв. за кг. Търговците хвалят стоката си, че е чиста и хубава. Килото на пържен шаран е 18 лв.

Днес сред най-търсените ще бъдат още скумрията, която се продава за 8.20 лв./кг., чистена пъстърва – 14.20 лв., чистена сьомгова пъстърва – 20 лв. и филе – 29 лв. Ципурата е 19 лв. за килограм, норвежката сьомга е 45 лв., а тигровите скариди – 25 лв.

РибаНикулден е един от важните православни празници. Посветен е на свети Николай Мирликийски Чудотворец, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.

Денят е всенароден празник, като се чества и в семействата, в които няма именик. В традицията на празничната трапеза се сервират рибни ястия, най-често – пълнен шаран с орехи.

Имен ден празнуват Николай, Никола, Нейчо, Николина, Николета, Нина, Кольо, Ния, Никол и др.

РибаСъвети към потребителите за закупуване на прясна риба

Върху повърхността на прясната риба трябва да има много тънък слой слуз. Ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят, а очите – бистри. При натискане с пръст върху рибата, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
градски
градски
06.12.2023 13:01 13:01

Хайде стига с търговски мръсни номера.По големите вериги чистен е около 7лв а в “ Т“ маркет е 4.99лв.кг. Как тяхната цена е наполовина от хасковските тарикати? Едвали го продават на загуба. Да си го ядът шарана на цени като Ципура.

Back to top button