Хасково

Предвиждат система за водород и фотоволтаик за Младежкия център

Система за производство на водород предстои да бъде монтирана в Младежкия център в Хасково.

Това става ясно от обществена поръчка на общината за избор на изпълнител за изработване на проектна схема, доставка и монтаж. Системата ще работи по метода на електролиза на вода с включен компресор, буфер за съхранение на водород и горивна клетка.

Водородната система позволява на потребителите да произвеждат високо енергийно гориво на място, като така реализира икономия на конвенционалното си гориво с около 40% и намалява драстично вредните емисии – SO₂ с до 30%, CO₂ с до 30%, NOX с до 25%, PM с 6 до 8 пъти, се казва в документацията на поръчката.

Планира се и хибридна фотоволтаична система 30 kWp. Прогнозната стойност на поръчката е 416 005 лв. с включен ДДС. Финансирането е по съвместен проект с общините Стамболово, Маджарово и норвежки партньор.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 29 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Gua
Gua
07.12.2023 19:48 19:48

Чия далавера е това?? ДПС като гледам с кои общини..

Име
Име
08.12.2023 12:40 12:40
Отговор до  Gua

Да, това е новото асфалтиране..

Back to top button