Любопитно

Отличиха всички участници на празничната кулинарна изложба в Хасково

Журито отличи всички участници в тазгодишната кулинарна изложба-конкурс „Традицията – стара и нова в Хасковския край“ в читалище „Заря“.

Майсторките на гозбите от 10 читалища от общините Хасково, Минерални бани и Симеоновград получиха купи, медали, подаръци и по една книга „Между тиган и рима, нахранени да има“ от секретаря на читалището домакин Александър Милушев.

Това е седмата поредна кулинарна изложба. Има награди за постно ястие, месно ястие, обредни ястия, иновативни ястия, за мезелъци и добро питие.

ИзложбаБяха представени и опитани баклави с ръчно точени кори с орехи, кекс със сладко, кремове, обредни пити, баници, постен рибник, вино, вкусотийка за ракийка с яйца, майонеза и маслини, хапан боб, баница „Ветрило“, триеница, салата „Веган оливие“, грозде, домашна лютеници, сарми и още много вкусотии. На повечето от тях бяха разкрити и рецептите.

ИзложбаКулинарната изложба е част от програмата на общината за Коледно-новогодишните празници.

Александър Милушев представи книгата „Между тиган и рима, нахранени да има“

Хасковската елха грейва на Никулден, Тодор и Донка Кожухарови ще пеят за ЧНГ – ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button