Спорт

Кристин Кръстева и Красимир Петков спечелиха международен турнир

Кристин Кръстева от „Юнак“ (Хасково) и Красимир Петков (Гераниум) спечелиха второто издание на международния турнир по спортна гимнастика по двойки носещ името на първия българин, носител на медал от олимпийски игри Велик Капсъзов, съобщават от федерацията.

Капсъзов печели бронз на халки на Игрите в Рим 1960. Състезанието в зала „Раковски“ е организирано от клуб ЦСКА и в него участваха над 50 деца между 14 и 16 г. от България, Гърция и Сърбия. С надпреварата беше сложен край на състезателната година в този спорт.

Турнирът се провежда за шеста година, но под наименованието „Велик Капсъзов“ е втора. Освен че има състезателен характер, надпреварата дава шанс на младите гимнастици да се докоснат до легендите в спортната гимнастика Красимир Дунев и Йордан Йовчев.

Медали

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button