Хасково

Хасковският съд потвърди ареста на автокрадец в първото дело за годината

Хасковският окръжен съд потвърди ареста на 27-годишен мъж, обвинен в кражба на лек автомобил. Това е първото дело за годината в Хасково.

На 18 декември миналата година мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 4 до 7 септември в харманлийското село Славяново от частен имот е отнел „Опел Астра“ на стойност 1 251 лв.

Съдът в Харманли му е наложил най-тежката мярка „задържане под стража“, която той обжалва. Според хасковските магистрати изводите на първоинстанционния съд за наличието на обосновано предположение за авторството на деянието са правилни.

За окръжния съд съществува опасност от укриване и извършване на престъпление при по-лека мярка, защото настоящото деяние е в изпитателния срок на предходно осъждане от юли 2023 г., което не е изиграло своята превъзпитателна и превантивна роля.

„Обстоятелството, че обвиняемият има малолетно дете и постоянен адрес не дават основания да се направи различен извод“, допълват от съда, който потвърждава обжалвания акт и оставя мъжа в следствения арест.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 1 до 10 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button