Хасково

40 фирми от Хасковска област имат по над 15 млн. лв. приходи

40 дружества от Хасковска област преминават в новосъздадена териториална дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители“, която е с национален обхват, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Промяната е от началото на тази година и с нея ще се осигури фокус върху лицата, които имат съществен дял за приходите в бюджета. С новосъздадената структура се гарантира компетентно обслужване, качествени професионални консултации и възстановяване на дължимите от фиска данъци в максимално кратки срокове. Това се очаква да намали административната тежест за бизнеса и ще стимулира доброволното изпълнение на данъчните и осигурителните задължения.

Пререгистрацията на фирмите в новата териториална дирекция, както и включването на нови дружества, които отговарят на условията, ще става служебно. За да бъдат вписани като средни данъкоплатци и осигурители, е необходимо дружествата да са платили през 2022 г. над 1,5 млн. лв. данъци и осигуровки, след приспадане на възстановените през годината суми или нетните им приходи от продажби да са повече от 15 млн. лв. Посочените суми не трябва да са от еднократни сделки или разпореждане с имущество.

Над 3300 дружества от страната, определени като средни данъкоплатци и осигурители, ще получат писма от приходната агенция с информация за промяната. Адресът на новата дирекция, която е с национален обхват е в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button