Регион

Мъж се опита да търгува с боеприпаси на автопазара в Димитровград

61-годишен мъж от Стара Загора се е опитал да търгува с боеприпаси без документи за произход на автопазара в Димитровград, съобщават от полицията.

Той е паркирал леката си кола Опел на тържището, когато е бил проверен от криминалистите. В автомобила са намерени 2 450 халосни боеприпаси от различен калибър и пушка с две гладкостенни цеви с неустановена марка и номер, за които мъжът не представил документи за произход и такива, удостоверяващи правото му да търгува с тях. Старозагорецът ги е предал с протокол на разследващите.

Вчера в 20:15 часа на км. 27 на автомагистрала „Марица“ пък е проверен лек автомобил Опел, шофиран от 21-годишен пловдивчанин със спътници мъж на 45 и жена на 42 г., негови съграждани. В багажника са намерени 6 000 цигари без бандерол.

В Хасково и Харманли са конфискувани 940 саморъчно свити папироси от мъж на 43 г. и жена на 27 г. Полицаи от Свиленград са спрели за проверка вчера на митнически пункт „Капитан Андреево“ два Фолксвагена. В първия, управляван от 47-годишен турски гражданин са открити 1000 цигари. Във втората кола с водач мъж на 27 г. от Свиленград са намерени 980 цигари без бандерол, 39 чифта маратонки с лого на защитени търговски марки, 20 литра препарати за растителна защита, 600 артикула перилни и 300 хранителни продукти, които не са посочени за обмитяване. На водача е съставен акт.

Шестима са арестувани за държане на наркотик в Димитровград, Хасково, Харманли и Симеоновград. 41-годишен димитровградчанин е заловен в дома си с 1,55 грама бяло кристално вещество, а 22-годишен симеоновградачин с грам кафяво кристално вещество при проверка в града. 39-годишен от Симеоновград пък е държал в себе си 4 грама канабис.

В ареста на Харманли е пренощувал 40-годишен, в когото са открити грам бяло кристално вещество и 2 грама марихуана. В Хасково са били задържани двама мъже на по 22 г., които държали 5 грама и 20 грама марихуана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button