Регион

Събират средства за мъжа, чиято къща изгоря в Горски извор

Започна благотворителна кампания за събиране на средства за 61-годишния мъж, чиято къща изгоря в димитровградското село Горски извор.

Haskovo.info припомня, че пожарът избухна на 12 януари вечерта. Според огнеборците огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво, която е оставена без надзор.

Кметът на селото Ангел Георгиев каза пред Haskovo.info, че мъжът е настанен в дома на чичо си в Горски извор. Подсигурен е с храна и дрехи, като в момента се събират парични средства. Дарителски кутии са поставени в кметството и в магазин КОП.

В общинския съвет ще бъде внесена докладна за отпускане на еднократна финансова помощ. На по-късен етап доброволци ще се опитат да пригодят за живеене поне една от стаите в изгорялата къща.

Haskovo.info припомня, че подобна благотворителна кампания се провежда в помощ на семейство с три деца, чиято къща изгоря на 7 срещу 8 януари в димитровградското село Крепост.

При опит да запали огън: хасковлия подпали дрехите си и загина

Започна кампания в помощ на семейство с изгоряла къща в село Крепост

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
15.01.2024 16:16 16:16

Къде се събират средствата? Има ли начин за дарение от разстояние?

hfgdfdd
hfgdfdd
15.01.2024 18:18 18:18
Отговор до  Гражданин

В кметството на с. Горски извор и в магазин КОП

Back to top button