Хасково

Заклеха новите съдебни заседатели в Хасково

Новите съдебни заседатели положиха клетва пред Общото събрание на съдиите на официална церемония в Районен съд – Хасково.

Мандатът е 4-годишен и е от януари 2024 г. до януари 2028 г., като са определени от Общото събрание на съдиите от Окръжен съд – Хасково, с решение от 27 април 2023 г.

Председателят на съда Пламен Георгиев им разясни статута, основните права и задължения. След проведено гласуване беше избран Съвет на съдебните заседатели с членове Живка Йовчева и Димитър Гърков. За председател на Общото събрание на съдебните заседатели беше избрана Гергана Янакиева.

СъдПроведе се и начално обучение на съдебните заседатели от Националния институт по правосъдие. Лектор на обучението беше изпълняващият функциите председател на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова, която запозна съдебните заседатели с основните аспекти в устройството и работата на органите на съдебната власт, статута и етичните измерения в дейността на съдебния заседател, както и основните понятия от наказателното право и процес, с които те пълноценно да участват в провеждането на заседанията и решаването на съдебните дела.

Списък на съдебните заседатели към Районен съд – Хасково:

1. Костадин Ангелов Костадинов
2. Марияна Павлинова Чоева
3. Елена Ангелова Николова
4. Ирина Стефанова Събева
5. Даниел Атанасов Ганев
6. Гергана Тилева Боева
7. Ваня Василева Стоянова
8. Петко Михов Михов
9. Дарина Георгиева Димитрова
10. Милен Славчев Славов
11. Кристина Илкова Енчева
12. Иванка Атанасова Стоянова
13. Петя Тончева Йорданова
14. Елиф Емилиянова Емилова
15. Павлина Янева Тонева
16. Димитър Николов Гърков
17. Жулиета Манолова Родопска
18. Виолета Ангелова Динкова
19. Бейхан Халил Хаджиидриз-Делиимамова
20. Маруся Манолова Атанасова
21. Иванка Добрева Тодорова
22. Живка Димитрова Йовчева
23. Гергана Димитрова Янакиева

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button