Любопитно

Приемат творбите за участие в „Южна пролет“

52-ият Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ ще се проведе на 24, 25 и 26 април в Хасково, съобщават от общината.

За участие се приемат първи книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в следните жанрове: Поезия (стихосбирки, поеми) – издадена книга, Проза (разкази, повести, романи) – издадена книга, Литературна критика и литературна история – издадена книга, Детска литература – издадена книга, Филмов сценарий, Драматургия.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1000 лв.

Книгите, филмовите сценарии и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 1 януари 2023 г. до 31 март 2024 г. включително. Те трябва да се представят най-късно до 5 април 2024 г. в пет екземпляра, които не се връщат на авторите, заедно с биографични данни за дебютанта, негова снимка, e-mail и мобилeн телефон на адрес: Община Хасково, Дирекция “Хуманитарни дейности и обслужване на населението”, пл. Общински №1, 6300 гр. Хасково, е-маil: culture@haskovo.bg.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button