Хасково

Представят съвременни технологични решения в пчеларството на семинар в Хасково

Семинар на тема „Професионално пчеларство“ ще се състои на 25 януари от 18 до 20 часа в залата на 3 етаж в сградата на бившето кино „Клокотница“ на площад „Общински“ в Хасково.

Организатори са Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис – Хасково, Пчеларско дружество „Източни Родопи“ – Хасково.

Участниците ще бъдат информирани за съвременните технологични решения в пчеларството, за профилактиката и борбата срещу болестите и неприятелите при пчелите. Те ще научат и за някои добри практики за стоково производство на пчелен мед и пчелни продукти, за конкурентни начини за пазарно присъствие.

По време на втората част на събитието присъстващите ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на земеделските стопани от сектор „Пчеларство“ чрез Стратегическия план за периода 2023 – 2027 г., както и дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопанства.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button