Хасково

21 млн. лв. са платени чрез ПОС терминал в НАП – Хасково за година

Близо 21 милиона лева са внесените чрез ПОС терминал на НАП в Хасковска област данъци и осигуровки през 2023 г. Това е с около 45% повече, отколкото през 2022 г., съобщават от приходната агенция.

Заради повишения интерес от страна на клиентите към този метод на плащане, устройствата в офис Хасково са вече 10 на брой, като по-голямата част от тях са в сградата на площад „Свобода“, но има и в тази на булевард „България“ при публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

От октомври 2023 г. плащанията към приходната агенция се извършват по нови банкови сметки. Всяка от тях е предназначена за погасяване на определено задължение: данъци, социално–осигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител. Гражданите и дружествата от цялата страна внасят по определената сметка съответния вид задължение, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление.

Чрез физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и чрез виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП клиентите плащат без такса. Необходима е банкова карта, а преводът се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на лицето, вместо след 24 часа, както е при традиционните банкови преводи.

Изключение има само при внасянето на задължения към други институции (например глоби от КАТ) или задължения в процес на принудително изпълнение, тъй като те изискват допълнителна обработка и разпределението им отнема повече време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button