Хасково

Митко Василев получи орден „Стара планина“ от президента Румен Радев

Президентът Румен Радев удостои с орден „Стара планина“ първа степен хасковлията д-р Митко Василев, който е главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Той беше отличен за заслугите си за развитието на търговско-икономическите отношения между Република България и Федерална Република Германия. Както Haskovo.info писа, предложението дойде от правителството.

В словото си на тържествената церемония, която се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, държавният глава открои усилията и всеотдайността, с които Митко Василев допринася през последните 30 години за развитието на свързаността на българската и германската икономика и утвърждава Германо-българската индустриално-търговска камара като една от най-авторитетните бизнес организации у нас.

ОрденПрезидентът Радев изтъкна значимата роля на хасковлията за динамичното и възходящо развитие на търговско-икономическо сътрудничество с Германия. „Именно хората като Митко Василев със своята целеустременост и всеотдайност прокарват здрави пътища на доверие, приятелство, сътрудничество, взаимно разбирателство. Пътища, които устояват на всяка политическа конюнктура“, подчерта държавният глава по време на церемонията. Президентът посочи, че Германия e един от водещите стратегически инвеститори в нашата страна и най-големият външен пазар на българката икономика. През 2022 г. двустранният стокообмен надхвърли рекордните 12 млрд. евро, посочи още държавният глава и допълни, че над 5000 германски компании развиват бизнес в България.

ОрденОт своя страна Митко Василев изказа благодарност за оказаната чест и полученото висше държавно отличие, като подчерта, че Германия е стратегически важен и много силен партньор на България и изрази очакване през 2023 г. да бъде постигнат нов рекорд в стокообмена между двете страни.

ОрденНа тържествената церемония присъства и д-р Мартин Ванслебен, главен управител на Асоциацията на германските външнотърговски и индустриални камари, който изказа благодарност за изключителната посветеност на Митко Василев през последните тридесет години и постигнатите успехи в основаните на приятелство търговско-икономически отношения между България и Германия, допълват от президентството.

ОрденПо-рано държавният глава проведе на работна среща с д-р Мартин Ванслебен, в която участие взе и Митко Василев. В срещата взе участие и новоназначеният главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Соня Миклай, която ще заеме поста от 1 март тази година.

Орден

Предлагат д-р Митко Василев за орден „Стара планина“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button