Хасково

Търсят доброволци за Спасителен клуб за бъдеще в Хасково

Търсят се доброволци мъже и жени за Доброволческо формирование „Спасителен Клуб за Бъдеще -Хасково“.

Те ще се научат как да действат при наводнения, пожари, земетресения и други застрашаващи живота природни и бедствени ситуации.

Обучението е в пожарната и е безплатно. Предвидени са два модула: пожарогасене – 40 часа и аварийно-спасителна дейност – 40 часа. На финала има изпит, който всеки трябва да покрие, след което ще получи карта с персонален идентификационен номер, на която са описани правата му по време на пожар, наводнение и всяко бедствие на което бъде повикан или се яви доброволно под шапката на ПБЗН.

Хората, които желаят да се включат трябва да са в добро здраве, да не са осъждани и да не се водят на отчет. Предимство е ако са лекари, фелдшери, медицински сестри, имат джип, дрон, могат да работят с моторен трион и имат опит в пожарогасенето, посочват от клуба.

Желаещите да се включат в обученията могат да пишат на страницата на „Клуб за бъдеще Хасково“ или на имейл kbhaskovo@gmail.com.

„Спасителни клубове за бъдеще“ е още една кауза от Лазар Радков в помощ на обществото, след „Капачки за бъдеще“ и „Клубове за Бъдеще“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button