Спорт

Божидар Саръбоюков скочи 7.83 метра в Острава

Божидар Саръбоюков от клуб „Хеброс“ (Харманли) остана на четвърто място в скока на дължина на галата в чешкия град Острава.

Лекоатлет номер едно на България за миналата година завърши със 7.83 м. Резултатът той постигна във втория си опит, след като преди това скочи 7.61 м. Последваха два фаула, за да дойде 7.67 м в петото му излизане в сектора и ново стъпване на дъската.

Победата бе за Милтиадис Тентоглу от Гърция с 8.09 м. Представителят на домакините Радек Юшка с 8.03 м е втори, а трети е състезаващият се за Ирландия 20-годишен Рийс Адемол с баща нигериец и майка от Латвия, съобщава bgathletic.com.

Саръбоюков има 7.87 тази зима и 7.97 м личен рекорд в зала от еврошампионата в Истабул през 2023-а. На открито личният рекорд на атлета от Харманли е 8.22 м.

Божидар ще участва на балканския шампионат в зала на 10 февруари именно в зала „Атакьой“, където е поставен личния му рекорд, допълват atletikabg.com.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button