Хасково

ОИК – Хасково не събра кворум, решава в понеделник за обжалването на касирания вот

Общинската избирателна комисия в Хасково не реши тази вечер дали да обжалва решението на Хасковския административен съд за обявяването на вота за общински съветници за недействителен.

Причината е липсата на кворум. Явиха се 6 от 11-те членове на комисията, като трябваше още поне един, за да се проведе заседание. Следващото е насрочено за 5 февруари от 17:30 часа.

„Като обществен орган трябва да си защитим актовете. Не е редно да се прегражда пътя към обжалване. Ние сме ответник и за мен е задължително да обжалваме пред ВАС“, коментира пред Haskovo.info председателят на ОИК Добромир Якимов.

Той посочи, че индивидуална жалба срещу решението на ХАС може да подаде всеки един общински съветник, който се почуства засегнат, както и партии, участвали в изборите.

Haskovo.info припомня, че след обявяването на решението на ХАС за касирането на изборите, жалбоподателите свикаха пресконференция, на която изразиха задоволството си и казаха, че съдът е останал единствената независима власт в България.

Съдът обяви за недействителен избора на общински съветници в Хасково – Haskovo.info – Всичко за Хасково

Жалбоподателите след касирането на изборите: Съдът доказа, че е единствената независима власт в България – Haskovo.info – Всичко за Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button