Хасково

ОИК – Хасково няма да обжалва касирането на изборите за общински съветници в Хасково

Ако в следващите два дни никоя от заинтересованите страни не обжалва решението на ХАС, ще има нови избори за местен парламент в Хасково

Общинската избирателна комисия няма да обжалва касирането на изборите за общински съветници в Хасково. Решението на Хасковския административен съд определи резултатите от вота за недействителни на 1 февруари, а срокът за обжалване е 7-дневен.

След като миналата седмица не успя да събере кворум, тази вечер Общинската избирателна комисия проведе заседание, което обаче остана затворено за публика. Поискали да присъстват общински съветници и репортери бяха помолени да напуснат.

Съдът обяви за недействителен избора на общински съветници в Хасково

По-късно в сайта на ОИК беше качено решение, от което става ясно, че тя няма да обжалва решението за касиране на изборите взето без гласове „против“.

ОИККъм датата на заседанието не са получени указания и становище от ЦИК за евентуалното му оспорване от името на Общинска избирателна комисия гр. Хасково пред ВАС, пише в решението на ОИК. От там допълват, че изхождайки единствено от обстоятелството, че Общинската избирателна комисия по своето естество е надпартиен орган, който действа в обществен интерес, въз основа на публични консултации, проведени при Областен управител на област Хасково,  не следва ОИК-Хасково да взима отношение.

Решението за касиране на изборите може да бъде обжалвано от всички заинтересовани страни. Срокът изтича след 2 дни. Ако това не се случи, ще бъдат насрочени нови избори за общински съвет в община Хасково.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вип
вип
05.02.2024 23:27 23:27

Дяно има нови избори и нови резултати.

Budala
Budala
06.02.2024 11:22 11:22
Отговор до  вип

А дано ама надали. Може и Кокорчо пак да се пробва да гласува без адресна регистрация.

Тротил
Тротил
05.02.2024 23:54 23:54

Супер

Haна
Haна
06.02.2024 8:43 8:43

Затова масово гласувайте хора. За да си върнем града..

За кого?
За кого?
07.02.2024 15:22 15:22
Отговор до  Haна

И едните и другите искат града само за себе си.

Back to top button