Хасково

8 акта за месец от екоинспекцията в Хасково

60 проверки на дейността на 50 обекта в областите Хасково и Кърджали са извършени през януари, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Издадени са 17 предписания, съставени са 8 акта. Санкциите са за разораване на имоти в защитени зони от екологичната мрежа Натура 2000, за неподдържане на необходимото качество на вода в съответствие с изискванията и комплексно разрешително за работа на големи обекти, за неизпълнение на предписание за оросяване на път, за неизпълнени в срок мерки по прилагане на план за закриване на депа – сгуроотвали.

Издадени са 7 наказателни постановления – 2 по Закона за управление на отпадъците и 5 по Закона за биологичното разнообразие, сключено е едно споразумение – по Закона за водите. Извършени са 24 проверки по постъпили жалби и сигнали.

През януари е проверен ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград заради подаден сигнал за замърсяване на въздуха и за проверка изпълнение на дадено предписание за прекратяване на изпускане на неорганизирани емисии от сградата на котелно помещение. При извършения обход на производствената площадка е констатирано изпускане на неорганизирани емисии. Дадено е предписание да се изпълнят мерки за прекратяване изпускането на емисиите от западната страна на сградата на котелно помещение.

Експертите от направление „Биологично разнообразие“ са извършили 16 проверки, като плановите са свързани с контрол на режима на опазване и стопанисване на защитени територии. Извънредните инспекции са за реализация на инвестиционни намерения в границите на защитени зони, относно бедстващи защитени видове, регистрация на нови поколения папагали и във връзка с предложения за обявяване на нови вековни дървета.

Съставени са 3 акта за установяване на административни нарушения за установени разоравания на пасища в нарушение на забрани относно защитени зони от Екологична мрежа Натура 2000, допълват от РИОСВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитър
Димитър
07.02.2024 12:58 12:58

Хехеее, да позная от първия път – ТЕЦ-а пак е с предписание, нали? :)))))))

Back to top button