Регион

Отличиха доброволното формирование в Свиленград на церемонията „Пожарникар на годината“

Дoбpoвoлнoтo фopмиpoвaниe в Cвилeнгpaд бeше oтличeнo нa цepeмoниятa „Πoжapниĸap нa гoдинaтa“.

Свиленградските доброволци, pъĸoвoдeни oт Baлepи Димитpoв бяха наградени в категория „Партньори“ зa ĸoнĸpeтeн и cъщecтвeн пpинoc зa пoвишaвaнe нa пoжapнaтa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo.

На церемонията бяха директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково Николай Вълчев, началникът на свиленградската пожарна Ивелин Тонев и кметът на Свиленград Атанас Карчев.

НаградаДоброволно формирование – Свиленград е вписано през 2012 г. в регистъра на доброволните формирования за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР. Началото е поставено от 24 човека. Те са включени в Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия.

НаградаЕкипът е окомплектован с необходимите материално-технически средства и специализирано лично оборудване. През последните години доброволците имат многобройни участия в спасителни и аварийно-възстановителни работи при бедствия, пожари и други извънредни ситуации.

Свиленградското формирование ежегодно се включва в гасенето на опасни пожари на територията и на съседните общини Любимец, Харманли и Тополовград. При нужда те участват в акции и извън Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button