Регион

Европейски конкурс отличи харманлийски ученици

Филип Велков и Антония Банева от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли са отличени в 17-ия конкурс по превод Juvenes Translatores за средношколци.

Той е обявен от Европейската комисия. Темата на тазгодишния конкурс беше „Да се осмелим да постигнем промяна“.

Тази година над 3000 ентусиазирани участници изпробваха своите езикови умения, избирайки да преведат текст от един от 24-те официални езика на ЕС на друг, информират от ЕК. Макар, че английският играе основна роля, от 552 възможни езикови комбинации, участниците от 701 училища използваха 155, включително от румънски на шведски и от чешки на датски.

Преводачите на Европейската комисия избраха по един победител от всяка държава членка Харманлийските ученици получават поощрения за своите изключителни преводи.

Целта на конкурса Juvenes Translatores е да популяризира чуждоезиковото обучение в училищата и да запознае младите хора с работата на преводача. Той се провежда по едно и също време във всички избрани за участие средни училища в ЕС.

Церемонията по награждаването ще се проведе в Брюксел на 21 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button