Спорт

12 състезатели от Хасково се представиха силно на държавното първенство по ски-ориентиране

12 състезатели от хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се представиха силно на тридневното Държавно първенство по ски-ориентиране над местността „Юндола“ с гледки към Рилските върхове и Пирин планина.

В надпреварата се включиха 320 състезатели от 27 клуба от страната. Условията бяха много добри при дебелина на снега от 20 до 60 см.

В индивидуалните стартове по два медала завоюваха Никола Делчев на 14 г. – сребро в спринта и бронз в средната дистанция и Петър Стратиев при ветераните – със злато в спринта и средната дистанция. Стратиев прибави и 9-то място при мъже Елит.

СъстезаниеДобри Топалов спечели сребро от средната дистанция, а Николай Попов добави бронз също от средната дистанция в своите ветерански групи. На финала на първенството в неделя се проведоха интересните щафетни бягания, в които хасковлии спечелиха второ място и сребърни медали при 14-годишните момчета с участници по постове Димитър Гълъбов, Никола Делчев и Даниел Йорданов.

Девойките до 17 г. Мария Делчева и Христина Дюлгерова също бяха с шансове за второ място, но за състезанието не пристигна третата участничка. Мъжете, които традиционно са в 10-ката този път отстъпиха на 13-то място поради заболяване на Стратиев. За доброто представяне помогна и подготвителния лагер в Доспат в края на януари тази година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button