Хасково

Предлагат проектиране на модерна индустриална зона на летище „Узунджово“

Проектиране на модерна индустриална зона на терена на бившето летище „Узунджово“ предлага общинският съветник от „Ние идваме“ Мартин Узунов.

Докладната ще бъде разгледана на сесията на общинския съвет на 16 февруари. Преди време местният парламент даде съгласие там да се проектира летище и автомобилна писта. „Считам, че имотите на летище „Узунджово“ на огромната площ от над 3500 дка са достатъчни за модерен индустриален парк, летище, автомобилна писта и всички останали добри идеи за региона, които могат да бъдат икономически обосновани“, казва вносителят на докладната.

Според Узунов разработването на стратегически инвестиционен проект ще даде възможност за представянето му на международни форуми, за задълбочаване на възможностите за привличане на инвестиции и партньорство. „Създаването на индустриални зони и паркове дава тласък за развитие на всеки регион. Изграждането на такава зона в Узунджово би изиграло ключова роля за разширяване възможностите на бизнеса, като бъдат привлечени чуждестранни и български компании за създаване на предприятия и фабрики, както и разкриването на нови работни места“, посочва общинският съветник и допълва, че фокусът трябва да е върху развитието на 4 вида инфраструктура – довеждаща до зоната, вътрешна, научно изследователска и екологична. Мартин Узунов уточнява и възможности за финансиране на индустриалните зони и паркове, така че да не се натоварва допълнително общинският бюджет.

На сесията ще бъде разгледана и докладната от общинския съветник от ГЕРБ Иван Минев, която предвижда приемане на Наредба за управлението, стопанисването и таксите, събирани на летище „Узунджово“. Както Haskovo.info писа, най-скъпата такса за ползването на летището ще е близо 1000 лв.

Предлагат най-скъпата такса за ползване на летище „Узунджово“ да е близо 1000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Азсъм
Азсъм
13.02.2024 11:11 11:11

Този съветник от „Ние идваме“ Мартин Узунов, да сиходи. Аман от такива продажнице.
Готово летище ще го рушим. Стига вече. Този има ли си хабер как се изгражда летище?
Да го обновят и да го направят гражданско , военно или за товарни полети.

Rockrider
Rockrider
13.02.2024 17:22 17:22
Отговор до  Азсъм

Кой да го обнови? За кого да го обнови?
Ако от това летище имаше някаква нужда, до сега все някой щеше поне да изяви желание да го ползва. В България е пълно с такива площадки, за които се чува, само когато трябва да се врътне някоя далавера, да се източат държавни пари. От Русе щеше да има полети до Ню Йорк, ама ей на – нищо не стана. Ама се потрошиха едни пари.
Та, който иска – нека прави. Но с лични средства, за да е ясно, че интереса е реален, че има нужда от даден проект. А не да се паразитира върху обществен ресурс с неясни цели и бъдеще.

ВАНКО
ВАНКО
13.02.2024 20:32 20:32

Колко време го мислите това нещо …Направите нещо смислено ,голям БЪЛГАРСКИ ЗАВОД ,за да може парите да останат в държавата .,университети и болници ,или нещо за селското стопанство , защото е срамота ,в държавата ,на сиренето ,хляба и овцете ,цените на храната да бъдат толкова скъпи ..това е унищожение и подлежи на наказания .😉

Иван
Иван
13.02.2024 20:56 20:56

Нещо смислено, ако не знаете как , попитайте шефа на икономическа зона Тракия, и инвестициите ще пристигнат….

Back to top button