Регион

1 835 400 контрабандни цигари откриха в камиони на Капитан Андреево – ВИДЕО

1 835 400 контрабандни цигари са открити при три проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Най-голямото количество нелегални цигари е намерено на 17 февруари, когато на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Турският шофьор представил редовни документи за превозваната стока – текстилни изделия и мебели, от Турция за Великобритания.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която сред декларираната стока, в шест метални шкафа, са открити 71 500 кутии цигари с чужд акцизен бандерол. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 470 000 лева.

ЦигариНа следващия ден при проверка на друг товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Франция са открити 16 470 кутии цигари. Тютюневите изделия на стойност 95 526 лева са били укрити отново в метални шкафове, но за електрически панели.

По тези два случая са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

При третия случай на 17 февруари е съставен акт за административно нарушение на водача на товарен автомобил за опит да бъдат пренесени 3 800 кутии цигари от три търговски марки, укрити между декларираната групажна стока, превозвана от Турция за Германия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button