Регион

Контрабандни бижута за над 100 000 лева задържаха на Капитан Андреево

Контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама златни накити на стойност 102 056 лева са открити при две проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия от случаите накитите са били укрити от пътничка в автобус, който пристигнал на пункта на 18 февруари. Турският автобус е селектиран за щателна митническа проверка. В личния багаж на 46-годишната украинка са открити пръстени, медальони, гривни, колиета, обици.

Според направената от вещото лице експертиза по-голяма част от изделията са от сребро – проба 925 с общо тегло 9323 грама. Намерени са и накити от 14-каратово злато с общо тегло 55.60 грама. Общата стойност на контрабандно пренасяните изделия е 80 144 лева.

КонтрабандаПо случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Наложена й е парична гаранция в размер на 3000 лева, както и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на прокуратурата, допълват от държавното обвинение.

КонтрабандаДругият случай e от 7 февруари, когато на на трасе „Входящи товарни автомобили“ пристигнал влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, превозващ групажна стока от Турция за Франция. При извършената щателна проверка, в пет от колетите с декларирана стока са открити пакетчета със сребърни бижутерийни изделия. Общото им тегло е 2739 грама на стойност 21 912 лева.

На турския водач е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button