Хасково

Гимназисти научиха за трудовите си права в съда

Гимназисти от 11 Б клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ имаха днес лекция в Хасковския окръжен съд в рамките на образователната програма на ВСС и МОН.

Заместник-председателят на съда Милена Дечева разясни на учениците особеностите на всеки вид договор. Тя им обясни защо е важно при полагане на труд да бъде сключен трудов договор, който задължително следва да е писмен. Младежите научиха, че ако нямат навършено пълнолетие, могат да започнат работа единствено със съгласието на родителите.

Гимназистите бяха запознати с Кодекса на труда и какво предвижда той при наемането на непълнолетни на трудов договор. Съдия Дечева отговори на зададените от страна на учениците въпроси, свързани с покупко-продажба или дарение на недвижимо имущество от родители на дете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button