Хасково

С 1 млн. лв. преустройват отделение за новия линеен ускорител

Обществена поръчка за преустройство на помещения за монтаж на новия линеен ускорител в Отделението по лъчелечение обявиха от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково.

Ремонтът ще обхване съществуващи помещения, в които е разположена старата телегама-терапевтична уредба „Терабалт“. Преди ремонта ще бъде изготвен работен проект, а поръчката включва още авторски надзор и гаранционно обслужване.

Вече е избран доставчик за линейния ускорител – „Евромед – София“. Haskovo.info припомня, че миналато лято общинският съвет даде съгласието си за кредит от 7 милиона лева за модерната апаратура.

За функционирането на линейния ускорител ще се ползват съществуващите конфигурации на помещения, които следва да се преустроят, за да се приведат в съответствие с изискванията на новата медицинска апаратура и националните стандарти, се посочва в поръчката.

В процеса на преустройството, за изнасяне на старата уредба, следва да се демонтират затварящите отвора на тавана греди. За внасяне на новата уредба трябва да се направи нов отвор на тавана в зоната на директното йонизиращо лъчение и да се предвиди монтиране на нови конструктивни лъчезащитни греди.
На покрива ще се монтира допълнителна лъчезащита, като такава следва да се монтира и на двете стени, в посока на прякото лъчение и на вратата към лабиринта на процедурното помещение.

Прогнозната стойност на поръчката е 973 121 лева без ДДС, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 13 март.

Общинският съвет даде съгласие за кредита от 7 млн. лв. за линеен ускорител

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button