Регион

Свалиха еластичен колан с близо килограм златни накити от кръста на пътник в автобус

Турски гражданин е обвинен от Окръжна прокуратура – Хасково за контрабандата на златни накити за 88 331 лева.

Той е пътувал с автобус с още 22 пасажери от Турция за Румъния и вчера пристигнали на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

По метода „анализ на риска“ превозното средство и пътуващите в него били селектирани за щателна проверка. Митничар забелязал, че въпросният пътник бил видимо притеснен и нервно крачил до входа на помещението за проверки.

Извършен му личен преглед и в поставен на кръста му еластичен колан са открити 4 пакета, в които били укрити пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета и обици.

Според експертизата на вещото лице откритите 876,90 грама бижутерийни изделия били от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 88 331 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. Спрямо 52-годишния турчин е взета парична гаранция в размер на 3000 лева и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button