Регион

Извадиха 3 кг. златни накити от тайник на автобус

Близо 3 кг. златни накити са открити при проверката на автобус, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският автобус е пристигнал на пункта в края на февруари на път за Румъния. Селектиран е за щателна митническа проверка, при която в естествена кухина на пода, в зоната на таблото пред водача, са открити 17 пакета със златни изделия.

Според направената от вещото лице експертиза откритите обици, пръстени, колиета, синджири, медальони, гривни са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 2910.20 грама на стойност 285 336 лева.

ЗлатоКонтрабандните златни бижута са задържани. Установено е, че те са били на 35-годишен турски гражданин, на когото е взета парична гаранция в размер на 4000 лева и забрана за напускане на страната, допълват от прокуратурата.

Близо 4 пъти повече златни изделия са задържали митничарите през първите два месеца на годината в сравнение със същия период на предишната година. През януари и февруари митническите инспектори са предотвратили контрабандата на близо 14 кг. златни изделия при проверки на различни пунктове в страната. Количеството е и над 2 пъти повече в сравнение с цялото първо полугодие на 2023 г.

От началото на годината са задържани и 33,3 кг. сребърни бижута, което е с 20% повече в сравнение с първото полугодие на 2023 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button