Регион

Намериха милиони цигари между чували с пелети

2 574 200 контрабандни цигари са открити при проверка на две товарни коли, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

По-голямото количество нелегални цигари са открити на 1 март при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация. Беларуският водач е декларирал, че превозва пелети за отопление от Турция за Чехия.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар. Между чувалите с пелети са намерени кашони и кутии с цигари. Открити са общо 2 323 000 цигари от различни марки с беларуски акцизен бандерол. Акцизните стоки на стойност 871 125 лева са задържани.

Другият случай е от 3 март, когато на пункта пристигнал товарен микробус с чужда регистрация, управляван от турски гражданин, превозващ групажна стока от Турция за Германия и Франция. В кухините на 13 тапицирани панела за спални са открити 251 200 цигари. Тютюневите изделия са от различни търговски марки с чужд акцизен бандерол на стойност 84 915 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button