Любопитно

Харманлийски гимназисти се погрижиха за екзотични патици

Ученици от ПГЕТ „Захари Стоянов“ в Харманли осъществиха нова екоинициатива.

Клуб „Сръчкомания“, ръководен от учителката Милена Иванова, изработи гнезда за патета с екзотичното име мандаринки. Патиците са част от обитателите на двора на храма „Св. Атанасий“ в града.

Гимназистите активно се включиха в измайсторяването на гнездата и сега са доволни от своя труд – част от реализацията на училищния проект „Занимания по интереси“. В специално обособения и благоустроен кът в църковния двор идват и деца, за да видят различни видове птици и да слушат увлекателния разказ на отец Максим за изграждането на църквата, за будните харманлийци, отстоявали българския дух.

УченициХарманлийските ученици станаха известни с изработените от тях хранилки за едър и дребен дивеч, които бяха дарени на ловни дружини в общината, с къщичките за птици, поставени в паркове в града, за което Haskovo.info писа.

Сега те научиха, че патицата мандарина е дива водоплаваща птица, която живее в Далечния Изток, Североизточна Азия, Япония. Получила е името си в древен Китай. В света на пернатите тя се отличава с ярките си цветове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button