Хасково

С изложба откриха Ден на отворените врати в УНСС – Хасково

С изложба с творби на студенти и ученици от 11 и 12 клас беше открита на обяд традиционната инициатива Ден на отворените врати „Духът прави силата“ в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

Директорът проф. Надя Миронова каза, че тази година са решили по различен начин да посрещнат учениците в УНСС с красивата изложба, която е съчетание на творчеството и креативността на младите хора. Проф. Миронова също участва със свои творби.

„Началото на пролетта е прекрасен повод да им дадем шанс да покажат възможностите си. С красотата в началото на своя път те ще могат да направят най-добрия избор – да не престават да учат, да се развиват и проявяват творчество и талант“, допълни директорът на УНСС – Хасково.

УНСС
Проф. Надя Миронова

Официален гост беше областният управител Гинка Райчева. Тя каза, че винаги е добре когато на младите им се предоставя възможност за избори, когато поемат пътя си към развитието и професията. „За нашата област е много важно да задържим вниманието на младите хора“, допълни Райчева.

В изложбата участват творби на дванадесетокласници от Хасково и региона. Сред тях са спечелилите награда за устойчива мода скици на модели на ученичката от ПГЛП „Райна Княгиня“ Росица Канева и модел на костюм Изкуството в мен от зрелостници от професия Конструктор на облекло.

Свои картини излагат и абитуриенти от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“, които претворяват пролетната тематика. Сред платната на студентите се откроява Симеон Тодев, който ще е куратор на изложбата.

Експозицията включва 64 творби, сред които са и на ученици от ПГТ „Александър Паскалев“.

По-късно за учениците имаше презентация за УНСС и среща с директора и преподаватели.

И тази година УНСС в Хасково приема студенти по 3 бакалаварски програми – Мениджмънт и администрация, Икономика и Счетоводство и контрол. 6 са магистърските програми – Бизнес администрация, Комуникационен мениджмънт, Местно самоуправление, Счетоводство и контрол, Управление на миграционните процеси и Маркетинг на английски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2024 0:02 0:02

Трябва да го затворят отдавно а не да правят изложби и презентации!!!

Mimo Bendz
Mimo Bendz
22.03.2024 1:29 1:29

Az sum mimo bendz, posledvaite me @mumun.n95

Back to top button