Хасково

Хасково се включва в инициативата Часът на Земята

За поредна година Хасково се включва в най-мащабната природозащитна инициатива Часът на Земята, съобщават от общината.

На 23 март от 20:30 до 21:30 часа ще бъдат спрени светлините на емблематичните Монумент на Света Богородица с Младенеца и Камбанарията в парк „Ямача“. Тези сивмолни за Хасково обекти са видими от целия град и спирането на осветлението им ще привлече вниманието на жителите и гостите на града и ще насочи интереса им към каузата на WWF „Часът на Земята 2024: Подари 1 час на Планетата“, посочват от кметството.

Община Хасково се присъединява към призива на WWF заедно да създадем най-важния час на Земята. За 60 минути милиони хора по света ще помогнат за опазването на природата.

Часът на Земята е нещо повече от 60 минути на тъмно. Това е време за размисъл за нашето постоянно въздействие върху планетата. Ако работим заедно, ние можем да намалим емисиите на парникови газове, да предотвратим изчезването на животински видове и да направим така, че те да имат чисти и безопасни местообитания. Простият акт на изключване на осветлението може да повлияе на зараждането на колективни глобални действия, като същевременно даде надежда за бъдещето, казват организаторите.

Подаряването на един час на Земята ни напомня, че малките действия могат да доведат до голяма промяна. Защото не сме сами, допълват от WWF.

В кампанията се включват и други общини, институции и организации от Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button